سلام من سمانه هستم و آرزو دارم كه در آينده جراح مغز و اعصاب بشم. اميدوارم كه از وبلاگ من لذت ببريد و اطلاعاتتون در مورد مغز بيشتر بشه.
تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان darsi و آدرس braincom.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
1-ماهي:
پروتئين به عنوان يک جزء در ساخت انتقال دهندههاي عصبي يا نوروترانسميترها(موادي که ضربان عصبي را در طول يک سيناپس انتقال ميدهند)، براي بهبود فعاليت ذهني ضروري ميباشدگذشته از منبع عالي پروتئين، ماهي سرشار از روغنهاي ضروري، از قبيل امگا 3 ميباشدامگا 3 از عملکرد مغز محافظت ميکند. ماهيهاي دريايي غنيترين منبع اسيدهاي چرب ميباشند. اين ماهي ها شامل ماهي آزاد، هاليبوت، ماکرل و ساردين ميباشند.
2-زغال اخته:
اين ميوه لذيذ سرشار از آنتي اکسيدانهاي قوي است که راديکالهاي آزاد را که سبب پيري ميشوند از بين ميبرد. همچنين اين ميوه داراي خواصي ميباشد که شروع کاهش مربوط به افزايش سن را به تاخير مياندازد. اين کار را از طريق حفاظت سلولهاي مغز و جلوگيري از تخريب آنها به وسيله مواد شيميايي، پلاکها يا ضربه روحي انجام ميدهد. زغال اخته بر عليه ديگر فاکتور هاي عامل پيري نيز ميجنگد.
3-آجيل و دانه ها:
آجيل و دانه ها غذاهايي شگفت انگيز براي مغز انسان ميباشند. اين غذاها حاوي پروتئين و اسيدهاي چرب و آرژينين آمينه ميباشند که غده هيپوفيز را تحريک ميکنند تا هورمون رشد را آزاد سازد. هورمون رشد مادهاي است که بعد از 35 سالگي کاهش مييابد و فايده ضد پيري براي مغز دارد. مخلوطي از مواد ضد پيري را که شامل يک فنجان گردو، 2/1فنجان دانه کدو تنبل، 3/1 فنجان توت خشک، 4/1 فنجان دانه کنجد، 2/1 فنجان برگه زرد آلو ميباشد تهيه کنيد و همه جا همراه خود داشتهباشيد و در بين وعدههاي غذايي از آنها بخوريد. اين مخلوط مغز را تغذيه ميکند. ضمناً در پاکت فريزر يا در ظرف دردار بريزيد تا تازه بمانند.
4-سبزيجات خانواده کلم:
کلم بروکلي، گل کلم و کلم فندقي سرشار از ماده مغذي با نام کولين ميباشند. اين ماده براي حافظه و سلامت مغز ضروري ميباشد. کولين پيش در آمد استيل کولين ميباشد. استيل کولين در فرايندهاي مغزي مشارکت دارد. همان طور که سن افزايش مييابد، خروجي کولين طبيعي بدن کاهش پيدا ميکند. بنابراين ميتوان با خوردن غذاهاي مملو از کولين، توليد استيل کولين را افزايش داد و قدرت مغز را بهبود بخشيد. منابع ديگر کولين تخم مرغ، دانه سويا، بادام زميني، کلم، لوبياچيتي و لوبيا قرمز ميباشند.
5-روغن: چربي هاي غير اشباع يگانه
چربيهاي غيراشباع تکگانه حاوي اسيدهاي چرب ضروري، اسيد لينولنيک گاما هستند. اين اسيدها علاوه بر ديگر فوايد براي بدن، براي عملکرد مغز ضروري ميباشند. روغن زيتون، کنجد، کانولا، بادام و روغن ماهي سرشار از اسيدهاي چرب غير اشباع تک گانه ميباشند. محققان با مطالعه روي بعضي افراد به اين نتيجه رسيده اند که رژيم غذايي همراه با چربيهاي غير اشباع و غير هيدروژنه خطر ابتلا به بيماري آلزايمر را کاهش ميدهد. اما افرادي که روغن هاي اشباع شده صرف ميکنند بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري ميباشند.
6-غذاهاي داراي L-Carnitine
بسياري مواقع مشکلات حافظهاي مربوط به سن بر اثر افزايش پلاک و کاهش ذخيره خون مغز ايجاد ميشود. L-Carnitine، يک اسيد آمينه است که در کليه ساخته ميشود و جريان را در مغز سرعت ميبخشد. به غير از فوايد بيشماري که براي مغز دارد. همچنين به دليل اينکه از اکسيداسيون چربي در مغز جلوگيري ميکند مانع از ابتلاي افراد به آلزايمر ميشود. گوشت، ماهي، بوقلمون، گندم، آوکادو، شير و لوبياي سويا تخمير شده از منابع مهم L-Carnitine ميباشند.
7-جلبک هاي ريز :
جلبک هاي ريز، اقيانوس و درياچههاي تميز و سالم شامل جلبک سبز آبي، اسپيرولينا، کلورلا، سي ويد و کلپ ميباشند، که هضم اين جلبکها آسان ميباشد و سرشار از پروتئين، انرژي زياد و صدها مواد معدني هستند اين جلبکها را در رژيم غذايي خود بگنجانيد و عملکرد صحيح مغز خود را تضمين کنيد.
8-چاي سبز:
چاي سبز از فعاليت آنزيمي که در بيماري آلزايمر دخيل ميباشد جلوگيري ميکند. همچنين غني از پلي فنلها و آنتي اکسيدانهاست که از پيري زودرس مغز جلوگيري ميکند. لذا هر روز دو فنجان چاي سبز بنوشيد. براي حذف کافئين، چاي سبز را 45 ثانيه بخيسانيد سپس آب آن را دور ريخته و آب داغ تازه به آن اضافه کنيد.
تقويت کنندههاي گياهي
تعداد زيادي داروي گياهي چيني وجود دارد که براي عملکرد مغز مفيد ميباشند، از قبيل جينکو، گوتوکولا، بيلوبا. همچنين به شما داروهاي گياهي زير را توصيه ميکنم:سيب زميني شيرين، رازيانه، گل انگشتانه .
همیشه دانستن پیرامون مغز افراد مشهور جالب توجه بوده است. بیایید ببینیم کارشناسان مغز شناس درباره این افراد به چه شواهدی دست پیدا کردهاند:
آلبرت اینشتین: مغز اینشتین از نظر ابعاد و اندازه مشابه دیگر افراد است با این تفاوت که بخشی از مغز وی که مسئول ریاضیات و ادراک فضایی است، 35 درصد بزرگتر از متوسط افراد است.
ولادیمیر لنین: تحقیقاتی که پس از مرگ بر روی مغز ولادیمیر لنین، رهبر شوروی سابق صورت گرفته نشان میدهد مغز وی از نظر اندازه و سلولهای عصبی با سایرین متفاوت بوده است.
کهنترین مغز: مغز سالمی که قدمتی بالغ بر 2000 سال دارد، اخیراً از دل خاک بیرون کشیده شده و در دانشگاه یورک، واقع در شمال انگلستان نگهداری میشود.
رانندگان تاکسی لندن: شوفرهای تاکسی لندن شهرت خاصی به حفظ بودن نقشه شهر دارند – البته گمان نمیکنم هیچ یک از آنها به گرد رانندگان تاکسی تهران برسند. نتایج تحقیقات نشان میدهد که بخش هیپوکلیپ مغز آنها به دلیل حفظ کردن نقشه بزرگتر از سایرین است. بدین ترتیب کارشناسان مدعیاند با حفظ کردن اطلاعات بیشتر، این بخش از مغز به رشد خود ادامه میدهد.
دانشمندان علوم اعصاب در گام بعدی ارایه فناوری های مرتبط با مرکز فرماندهی بدن به دنبال تحقق ایده هک کردن مغز هستند.
در خلال برگزاری نمایشگاه تجهیزات الکترونیکی مصرفی در لاس وگاس آمریکا موسوم به CES انبوهی از فناوریهای جاه طلبانه مرتبط با حوزه سلامت و به ویژه سیستم عصبی ارایه شد که یکی از آنها بیش از سایرین جلب توجه می کرد.
اینکه بتوان سیگنالهای مغزی را کنترل کرد تا ضمن دستکاری آنها بتوان به ارتقای سطح سلامت افراد کمک کرد، فلسفه نهفته در پس نوآوری جدیدی است که به آن «هک کردن مغز» هم گفته می شود.
در این نمایشگاه شرکتی به نام BrainCo از فناوری جدیدی رونمایی کرد که گرچه ساختار کوچک و ساده ای دارد اما می توان از آن در دستکاری هدفمند سیگنالهای مغزی استفاده کرد.
این فناوری جدید نوعی هدبند ویژه کنترل فکر است که قابلیت هک نمودن امواج مغزی را دارد. محققانی که این دستگاه را طراحی کرده اند معتقدند که نوآوری شان کارایی گسترده ای دارد، از بهبود محدوده تمرکز گرفته تا تشخیص بیماری ها و کنترل هوشمندانه وسایل مختلف خانه و یا حتی اندامهای مصنوعی.
این دستگاه جدید امواج مغزی را به سیگنالهای الکترونیکی ترجمه می کند.
در حاشیه برگزاری نمایشگاه CES، محققان شرکت BrainCo در آزمایشی دیدنی نشان دادند که چگونه می توان از این هدبند برای کنترل سیگنالهای مغزی و دستکاری آنها با هدف هدایت اندامهای مصنوعی استفاده کرد.
این نوآوری می تواند به بروز تغییرات امیدوارکننده در زندگی معلولان حرکتی نقص عضو منجر شود.
دستگاه عصبی انسان از دو بخش مرکزی و محیطی تشکیل شده است. بخش مرکزی شامل مغز و نخاع می باشد، در صورتی که بخش محیطی شامل اعصابی است که از مغز و نخاع خارج می شوند و به سطح و درون بدن عصب می دهند.
این دستگاه عصبی از تعدادی سلول که هر کدام وظیفهای را بر عهده دارند، تشکیل شده است. کوچک ترین واحد عمل کننده در این دستگاه سلول عصبی یا نورون می باشد که وظیفه پردازش و انتقال پیامهای عصبی را به سایر نواحی بر عهده دارند. هر نورون از جسم سلولی، یک رشته بلند (آکسون) و چندین رشته کوچک (دندریتها) تشکیل شده است. جسم سلولی در پردازش اطلاعات عصبی نقش دارد. این اطلاعات توسط آکسون به سایر نواحی منتقل می شود. اطلاعات سایر نواحی از طریق دندریتها به جسم سلولی ارسال می شود.
در دوران جنینی، دستگاه عصبی توسط سلولهای بنیادی عصبی تشکیل می گردد. سلولهای بنیادی عصبی، قابلیت تمایز به نورونها و سایر سلولهای عصبی را دارند.
در افراد بالغ این سلولهای بنیادی عصبی در نواحی محدودی در مغز وجود دارند. این نواحی شامل ناحیه زیر بطنی و ناحیه ای از قشر مغز به نام هیپوکامپ می باشند. بطنها محفظههای تو خالی درون مغز می باشند که مایع مغزی- نخاعی در آن در جریان است. هیپوکامپ جزیی از قشر مغز می باشد که در یادگیری و حافظه نقش دارد.
به دنبال آسیب ناحیهای از مغز یا نخاع این سلولهای بنیادی عصبی تکثیر می شوند و به سوی ناحیه آسیب دیده مهاجرت می کنند و در حین مهاجرت، به سایر سلولهای عصبی متمایز می شوند. میزان بازسازی و ترمیم بافت عصبی در افراد بالغ در مقایسه با رشد عصبی در دوران جنینی بسیار کمتر است که این محدودیت بازسازی و ترمیم، به دلیل وجود عوامل مهارکننده رشد و ترمیم در محل آسیب می باشد که مانع از بازسازی کامل بافت عصبی آسیب دیده می شود.
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
خبرنامه وب سایت:
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 5
بازدید کل : 19058
تعداد مطالب : 102
تعداد نظرات : 14
تعداد آنلاین : 1