سلام من سمانه هستم و آرزو دارم كه در آينده جراح مغز و اعصاب بشم. اميدوارم كه از وبلاگ من لذت ببريد و اطلاعاتتون در مورد مغز بيشتر بشه.
تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان darsi و آدرس braincom.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
سلام دوستان
من لینک اهدای خون رو براتون گذاشتم. اهدای خون یک کار انسان دوستانه هست و من از تمام کسانی که شرایط اهدای خون رو دارن این کار زیبا رو انجام بدند.
http://ehda.ibto.ir/Lists/donorCard/AllItems.aspx
ثبت نام آنلاین کارت اهدای عضو
سلام دوستان
می دونید که مرگ مغزی با کما کاملا متفاوته. در کما احتمال برگشت فرد به به دنیا هست اما در مرگ مغزی به هیچ وجه فرد به دنیا بر نمی گرده.به همین منظور شما می تونیید با گرفت کارت اهدای عضو در صورتی که خدایی نکرده دچار مرگ مغزی شدید اعضایی که خودتون تعیین کردید که اهدا بشه، به افراد نیازمند داده می شه.
با این لینک می تونیید به سایت اهدای عضو برید و فرم ثبت نام رو به صورت آنلاین پر کنید و کارت به آدرس شما ارسال می شه.
ممنون
http://www.ehda.ir/
سایت ثبت نام صدور کارت اهدای عضو
http://www.ehda.ir/registermember/userregiseter.aspx
سلام دوستان عزیز افراد زیادی به من پیشنهاد دادند که سایت سازمان انتقال خون کشور رو هم در وبلاگ قرار بدم و من هم خوم چون مشتاق این کار خیر بدم دستور شما رو اطاعت کردم در ضمن اینکه می خواستم به همتون بگم که با یک واحد خون اهدایی شما جان 3 نجات پیدا میکنه و چه کاری درجه یک تر از این؟
سایت سازمان انتقال خون کشور http://www.ibto.ir/
از امروز که تصمیم گرفتم همه اعضای بدنم رو اهدا کنم تصمیم گرفتم تا بیشتر از اعضای بدنم مراقبت کنم تا اگه یه روزی قسمت شد و من خواستم اونها رو به کسی بدم سالم باشن... دوستان مواظب خودتون باشید.
شما هم دوستان تا دیر نشده هر چه سریع تر اقدام کنید هر فرد اهدا کننده میتونه زندگی 8 نفر رو نجات بده و چی بهتر از این؟
"اهدای عضو، اهدای زندگی...". این شعار را حتما زیاد شنیدهاید. هم تلخ است و هم آرامشبخش. تلخ است برای مادری که نمیخواهد باور کند دفتر زندگی فرزندش دیگر در این دنیا بسته شده و در عین حال صدای شنیدن تپشهای او در کالبد دیگری میتواند آرامش کند.
به گزارش عصر ارتباط، بیمار مرگ مغزی، حرف نمیزند، نمیبیند، به هیچیک از تحریکات خارجی پاسخی نمیدهد و بدون استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی قادر به نفس کشیدن نیست. تصادفات رانندگی، وارد آمدن ضربه شدید به سر، سقوط از ارتفاع، غرق شدن در آب، مسمومیتها، خونریزیهای داخلی مغز و همچنین سكته مغزی از شایعترین علل مرگ مغزیاند.
چندین سال پیش در ایران، مقاومتهای زیادی از اهدای عضو بیمار مرگ مغزی میشد. خانواده بیمار نمیخواست باور کند که دیگر عزیزش زنده نیست، نمیخواست دخترش، همسرش یا پسرش را زیر کارد جراحی سلاخی کنند. اما کمکم قبول کردن این موضوع که اعضای بدن عزیزشان میتواند در جسم شخص دیگری هنوز نفس بکشد و به بیمار دیگری که تا مرگ فاصلهای ندارد جان دهد مسکنی میشد برای خانواده.
در مرگ مغزی، خونرسانی به مغز متوقف شده، اكسیژنرسانی به آن انجام نمیشود. مغز تمام کارکرد خود را از دست میدهد و دچار تخریب غیرقابل برگشت میشود. اگرچه پس از مرگ مغزی اعضای دیگر از جمله قلب، کبد و کلیهها هنوز دارای عملکرد هستند، اما به تدریج در طی چند روز آینده، از کار خواهند افتاد.
با داشتن کارت اهدای عضو، فرد به پزشکان اجازه میدهد اعضای بدنش را جدا کنند، حتی در شرایطی که خانواده با این کار مخالفت میکند.
شاید به فکر داشتن چنین کارتی افتاده باشید. اگر بخواهید با مراجعه به سایت www.iran-ehda.com میتوانید فرم ثبتنام را پر کنید.
پر کردن برخی از مشخصات همچون کد ملی، محل تولد و دیگر اطلاعات هویتی در این فرم الزامی است. درج اطلاعاتی که مشخص شده اجباری است روی کارت ثبت میشود. پس از اتمام فرآیند ثبتنام، کدی به فرد داده میشود که از طریق آن میتواند در جریان آخرین وضعیت صدور کارتش قرار بگیرد.
رکنا: پدر «الینا» کوچولو از تیم پزشکی و مسئولان بیمارستان فوق تخصصی کودکان استان گلستان شکایت کرد و پرونده پزشکی برای رسیدگی ویژه به تهران ارسال شد. قرار است رسیدگی قضایی پرونده این حادثه دلخراش در دستور کار دادسرا، پزشکی قانونی و نظام پزشکی استان گلستان قرار گرفت.
وضعیت الینا پس از 8 روز کما بدتر شد و دخترک 6 ساله پس از 8 روز جدال با مرگ سرانجام تسلیم شد.
پدر دختر کوچولو چه گفت؟
حسین فروتن که هنوز باور نکرده دختر کوچولوی مهربانش دیگر برای شیرینزبانی به خانه بازنمیگردد با ابراز گلایه شدید از بیتفاوتی برخی مسئولان بیمارستان گفت: «الینا از یکی دو هفته قبل از این حادثه تحت نظر پزشک متخصص بود و چرک خشک کن مصرف میکرد. اما چند روز بعد و با تشخیص پزشک معالج روز 13 اردیبهشت او را به بیمارستان منتقل کردیم و خیلی زود هم راهی اتاق عمل شد. آنطور که شنیده بودیم عمل خطرناکی نبود. وقتی الینا را از اتاق عمل بیرون آوردند قفسه سینهاش باد کرده بود. وقتی موضوع را به دکتر گفتم اعلام کرد شرایط فرزندم طبیعی است.»
پدر داغدیده که به جز الینا، دختر 8 ساله دیگری هم دارد در ادامه گفت: «الینا از وقتی به هوش آمد مدام میگفت جگرم میسوزد و در قلبش احساس درد داشت. این بار وقتی پزشک، معاینهاش کرد بدون اینکه از ما چیزی بپرسند دوباره او را به اتاق عمل بردند. آنقدر نگران بودم که از دکتر خواهش کردم دخترم را نجات دهد او هم قول داد که اتفاقی نمیافتد. اما افسوس که «الینا» بعد از عمل دیگر به هوش نیامد.»
مرد جوان که شغل آزاد دارد با چشمان اشکبار ادامه داد: «با وجودی که روزها است بدن نیمه جان دخترم روی تخت بیمارستان افتاده اما هیچ کس به ما جواب درست و حسابی نمیدهد. فقط گفتهاند ضریب هوشی دخترم 3 است و حتی نمیدانم چه کسی به رسانهها در این چند روز مرگ مغزی «الینا» را اعلام کرده است.»
وی با اشاره به حضور دکتر میردهقان، نماینده اعزامی وزیر بهداشت و مدیرکل نظارت و ارزشیابی این وزارتخانه از طرح شکایتش در دادسرا و نظام پزشکی خبر داد و گفت: «ما به جز دو روز اول، دیگر پزشک معالج دخترمان را ندیدیم. من به وزارت بهداشت، نظام پزشکی و دادسرا شکایت کردم اما در این چند روز فقط دکتر میردهقان از وزارت بهداشت به بیمارستان آمده و از نزدیک شرایط را رسیدگی کرد و قرار است شنبه در دادسرای انتظامی پیگیر پرونده شویم. آخرین خبری هم که داریم این که پرونده برای رسیدگی بیشتر به تهران فرستاده شده است.»
حسین فروتن که همراه همسرش حدود 10 روز است در بیمارستان حضور دارد وضعیت روحی و روانی مادر «الینا» را نیز بسیار نامساعد دانست و گفت: «با اینکه رسانهها خبر مرگ مغزی الینا را اعلام کردند اما بعد از 10 روز صبح روز جمعه – دیروز – به صورت شفاهی این موضوع را به ما اعلام کردند. با این حال هنوز هیچ چیز به طور رسمی به ما اعلام نشده است. ما شرایط خیلی بدی داریم و در حال حاضر حتی نمیتوانیم مرگ الینا را باور کنیم. اما اگر مرگ مغزی دخترم اعلام شود نمیدانم برای اهدای اعضای دخترم باید چه تصمیمی بگیریم.
دکتر میردهقان، مدیرکل نظارت و ارزشیابی وزارت بهداشت نیز درباره روند پیگیری این پرونده گفت: «درحال حاضر یک تیم کارشناسی، رسیدگی و بررسی همه زوایای پرونده را شروع کردهاند.
وی افزود: «چنانچه تخلفات تشخیص داده شود و دادسرای پزشکی قصور پزشکی را تأیید کند با پزشک و عوامل متخلف طبق قانون و بدون هیچ اغماضی برخورد خواهد شد. ضمن اینکه در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان مسئولیت رسیدگی به پرونده را برعهده دارد.»
دکتر میردهقان تصریح کرد: «روزی که برای بررسی شرایط به بیمارستان آمدیم متوجه مرگ مغزی دختر 6 ساله شدیم و ریاست دانشگاه نیز مسئول شد جزئیات پرونده را مشخص کند و در کمیسیونی این موضوع را به اطلاع خانواده دخترک برسانند. درحال حاضر نیز پرونده در وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و دادسرای انتظامی نظام پزشکی در دست بررسی است و تا صبح شنبه (امروز) نخستین گزارش اعلام خواهد شد.»
وی درباره اظهارنظرهای مربوط به قصور پزشک متخصص مربوطه نیز گفت: «عصر چهارشنبه در بیمارستان بحث استفاده از دارو پیش از عمل را در جمع متخصصان مطرح کردیم و این موضوع هنوز تأیید نشده و بررسی تخصصی آن در صلاحیت دادسرای انتظامی است. همچنین تعیین قصور پزشکی نیز در حوزه اختیارات دادگاه انتظامی است که اگر کوتاهی و قصوری صورت گرفته باشد بدون شک با متخلفان برخورد خواهد شد.»
دکتر میردهقان درباره وضعیت پزشک معالج الینا نیز گفت: «پزشک جراح درحال حاضر محدودیت کار دارد اما رأی نهایی درباره این فرد پس از بررسیهای تخصصی دادسرای انتظامی و نظام پزشکی اعلام خواهد شد. ضمن اینکه با توجه به تأکیدات وزیر بهداشت، بیشک هیچ حقوقی از خانواده این دختر ضایع نخواهد شد و دستگاه قضایی و نظام پزشکی نیز با عوامل این اتفاق برخورد قاطع خواهند کرد.
دادستان نظام پزشکی کشور چه گفت؟
دکتر فتاحی دادستان و معاون انتظامی نظام پزشکی کشور نیز درباره پیگیری این پرونده در تهران گفت: «روند رسیدگی به پرونده شکایت این خانواده گرگانی در دادسرای انتظامی نظام پزشکی گرگان در دست بررسی قرار دارد. البته بنده هنوز پرونده را مطالعه نکردهام اما به طور معمول بعد از بیهوشی چنین اتفاقاتی رخ میدهد. به هر حال روال قانونی پرونده در گرگان پیگیری خواهد شد و ما نیز در تهران به صورت تخصصی آن را بررسی میکنیم. ضمن اینکه به مردم اطمینان میدهیم در صورت احراز تخلفات از سوی پزشک یا بیمارستان به طور قطع با آنها برخورد قانونی خواهد شد.»
معاون مرکز فرآهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینکه ۲۰ هزار بیمار در لیست انتظار پیوند قرار دارند گفت:متأسفانه روزانه ۳ تا ۴ بیمار نیازمند، به دلیل دیر رسیدن عضو پیوندی فوت میکنند در حالی که حدود ۱۰هزار نفر نیز سالانه مرگ مغزی میشوند.
آقای علی بیستونی تنها
3.5 ساله
آقای علی عیوضی زاده
25 ساله
بیاییم برای همه افرادی که اهداکننده عضو بوده اند فاتحه ای جهت شادی روحشان ختم کنیم.
پیوند اعضا تنها راه ادامه حیات برای بیماران مبتلا به نارسایی پیشرفته قلب و کبد و... است، اما وقتی آمار می گوید: «ایران بیشترین مرگ مغزی و كمترین آمار اهدا عضو را نسبت به دیگر كشورهای جهان دارد» جای یک آه بزرگ را خالی می گذارد.
به گزارش ایلنا، در حال حاضر بیش از یك میلیون نفر در جهان از درمان پیوند عضو بهره مند هستند و بقاء تعدادی از این بیماران به بیش از 25 سال رسیده است. در این میان، مدت طلایی برای پیوند عضو تنها چند روز است، مساله ای که با گرفتن رضایت اهدای عضو از خانوادههایی که بیمار مرگ مغزی شده آنها کارت اهدای عضو ندارد، برای اعضای هماهنگکننده اهدای عضو مشکل است.
بسیاری از مواقع خانوادهها به راحتی به اهدای عضو فرد رضایت نمیدهند و فرآیند رضایت گرفتن از آنها گاهی تا 4 روز طول میکشد که در این زمان وقت طلایی برای اهدای برخی اعضای حیاتی از جمله ریه از بین میرود.
با این اوصاف علی رغم گذشت چندین سال از تصویب قانون پیوند اعضا در ایران به دلیل پارهای از مشكلات، آن چنان كه باید از این مسئله استقبال نشده است و این امر سبب شده تا با وجود توان بالای علمی و تخصصی در امر انجام پیوند اعضاء تیم های پیوندی با مشكلات زیادی به خصوص در زمینه پیوند از جسد مواجه باشند.
در جهان از هر صد تصادف یك نفر كشته می شود در حالی كه در ایران از هر ده تصادف یك نفر كشته می شود و از هر صد مرگ نیز یك مرگ مغزی اتفاق می افتد و با توجه به این آمار ما در كشور شاهد بیشترین آمار مرگ مغزی نسبت به سایر كشورها هستیم اما در حالی كه آمار اهداء عضو از بیمار مرگ مغزی در جهان 34 نفر به ازای یك میلیون نفر است این آمار در ایران 7/1 در میلیون است.
اعدادی که پر رنگ نیست
این آمار در کلان شهرها نمود بارزتری دارد. در شهری مثل اصفهان از ابتدای سال جاری تا پایان خردادماه 10 مورد اهدای عضو به انجام رسیده که با پیش بینی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان این آمار قرار است تا پایان سال جاری از 40 تا 45 مورد افزایش یابداعداد و ارقامی که چندان چشمگیر نیست.
مجتبی رحیمی آمار اهدای عضو در سال گذشته و مدت زمان سپری شده از سال جاری در استان اصفهان را اینگونه عنوان می کند: در سال گذشته 33 مورد اهدای عضو در سطح استان اصفهان به انجام رسید که تلاش ها برای افزایش این آمار در سال جاری ادامه دارد.
آمار رضایت بالا نیست
گرچه او آمار رضایت از اهدای عضو در استان اصفهان به نسبت دیگر استانهای کشور را سه درصد بیشتر عنوان می کند اما این آمار نسبت به نمونه های جهانی چندان رضایت بخش نیست.
طی یک دهه گذشته تنها اعضای بدن 120بیمار مرگ مغزی به افراد نیازمند پیوند زده شده است دلیل این تعداد محدود از یک طرف خانواده ها هستند که رضایت نمی دهند و از طرف دیگر به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دلایلی از جمله عدم مراقبت صحیح بیمار مرگ مغزی شده در بیمارستان مبدا به منظور سالم نگهداشتن ارگان حیاتی برای اهدا، یا طولانی شدن مراحل گرفتن رضایت از خانواده عدم تشخیص مناسب توسط بیمارستان ها و غیره بوده است مسائلی که تفاوتی فاحش را بین تعداد بیماران مرگ مغزی شده با تعداد اهداکنندگان بوجود می آورد.
حیات بیماران در دست پیوندها
رحیمی وقتی به لیست انتظار بیماران پیوندی اشاره می کند دیدگاه جالبی دارد او با بیان تفاوتی که بین میزان مرگومیر در این بیماران با نوع بیماری وجود دارد می گوید: در اعضای قابل پیوند، تنها کلیه است که قابلیت پیوند زدن از فرد زنده را دارد، اما حدود 25 درصد بیماران در لیست انتظار پیوند ریه قبل از پیوند و به دلیل نرسیدن عضو مناسب فوت میکنند، چرا که از هر 100بیمار مرگ مغزی تنها 20 نفر ریه مناسبی دارند چون ریه عضوی حساس است و ممکن است در اثر آسیب اولیه دچار لهشدگی شده شود یا اینکه ریه در ابتدا سالم بوده است، اما به علت وارد شدن موادغذایی به ریه، از بین برود یا تعلل خانوادهها در اعلام رضایت برای اهدا باعث میشود تا بافت ریه دچار عفونت شده و قابلیت پیوندزدن را نداشته باشد.
مرگ هایی که ثبت و گزارش نمی شوند
فرهنگسازی و آشنا شدن هرچه بیشتر خانوادهها با پیوند عضو از راهکارهای مهمی است که میتوان امید داشت با استفاده از آن تعداد بیشتری از بیماران در انتظار پیوند زنده بمانند.
سالانه 800 مورد اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در کشور انجام میشود، اما آمارهای غیررسمی از 12 هزار مورد بیمار مرگ مغزی حکایت میکند.با وجود تعداد بالای مر گ مغزی در کشور به دلایل مختلف این مرگ مغزیها ثبت و گزارش نمیشود.
هرسال، 25 درصد بیماران لیست انتظار دریافت اهدای عضو در کشور فوت میکنند. این درحالی است که براساس بررسیهای انجام گرفته 16 درصد مرگ و میرها در بخش های ICU بیمارستانها را بیماران مرگ مغزی تشکیل میدهد که 50 درصد آن میتواند به اهدای عضو منجر شود.
تصور کنید در کنار ساحل قدم میزنید: صدای موج آب ‚ نگاه کردن به دریای آبی ‚ به یاد آوردن خاطرات شیرین ‚ نوشیدن یک آبمیوه طبیعی
چنان آرامشی به شما دست خواهد داد که ذهنتان از همه آلودگی های دنیا پاک خواهد شد و آرامشی نسبی در شما بوجود خواهد آمد
و زندگی یعنی همین ‚ یعنی:
لذت بردن از لحظه هایی که در اختیارمان هست .
پس بیش تر قدر لحظه ها و داشته هایمان را بدانیم چون ممکن است داشته هایمان به نداشته هایمان تبدیل شوند که دیگر در اینصورت کاری از ما ساخته نیست :
جز حسرت و پشیمانی
کمبود خواب اثرات بدی بر روی مغز شما دارد و موجب کم شدن هوشیاری می شود.
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
خبرنامه وب سایت:
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 5
بازدید کل : 19058
تعداد مطالب : 102
تعداد نظرات : 14
تعداد آنلاین : 1