سلام من سمانه هستم و آرزو دارم كه در آينده جراح مغز و اعصاب بشم. اميدوارم كه از وبلاگ من لذت ببريد و اطلاعاتتون در مورد مغز بيشتر بشه.
تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان darsi و آدرس braincom.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
در قرآن با توجه به آیه 31 سوره بقره و آیه 53 سوره اسرا درمیابیم ، ضمیر ناخودآگاه انسان همه کلمات را به دقت خارق العاده ای شناخته و به محض شنیدن یک واژه معنی دار ، چه مثبت و چه منفی ، آن را مورد تجریه و تحلیل قرار داده و با تکرار مکرر ، آن را بزرگ می کند و ما تازه به این موضوع و حقیقت رسیده ایم که دین چه گفته ؟ و منظور از آیات الهی چیست ؟ و اینکه چرا در اسلام تاکید بر تکرار اذکار گشته ؟ برای مثال چرا در روز دوشنبه 100 بار یا قاضی الحاجات می گوییم ؟
تمام این رموز در آیات قرآن کریم و بیانات رسول اکرم و امامان و دین اسلام موجود است ، در حالی که دانشمندان در دانشگاه هاروارد و استنفورد ، تازه به این نتیجه رسیده اند که رمز موفقیت در تکرار است ، امروزه دانشمندان معتقدند که نبوغ اکتسابی است و 95 درصد از انسانها می توانند در یک زمینه خاص نابغه شده و به نبوغ برسند ، وکلید دستیابی به آن فقط و فقط در سایه تکرار است.
به ۴ قانون كلیدی مغز دقت كنید×قانون 1 – هرعملی که بصورت عادت وتکرار درآید کنترل عصبی آن عمل از بالای مغز یعنی ضمیر خودآگاه به پایین یعنی ضمیر ناخودآگاه می رود . به عبارت دیگر باتکرار یک عمل ارادی ، آن عمل تبدیل به یک عمل غیر ارادی میشود مثل تایپ کردن...
قانون 2 _ هر پیامی که به مغز خطور می کند یا گفته می شود در ضمیر ناخودآگاه تاثیر می گذارد و چنانچه تکرار شود ، اثر آن چندین برابر خواهد بود. روزانه 5 هزار اندیشه از مغز ما عبور می کند و متاسفانه اکثر این اندیشه ها منفی است.
بنابراین باید بسیار مراقب واژه هایی که به کار می بریم ، موسیقی هایی که گوش می دهیم ، حرفهای اطرافیانمان و ... باشیم ، چرا که همه ی واژه ها از نظر ضمیر ناخودآگاه بار معنایی مثبت یا منفی دارند.
مثلا وقتی می گوییم : من بدبختم ، ضمیرناخودآگاه این ورودی را پذیرفته و تکرار می کند.
قانون 3 _ گاهی ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه در زمینه ای باهم درتعارض قرار می گیرند مثل زمانی که می خواهید ازپلی معلق عبور کنید . ناخودآگاه به شما میگوید نرو ، دست و پا چلفتی و خودآگاه میگوید ، برو..ء
قانون 4 _ هرگاه ضمیر ناخودآگاه و خودآگاه در انجام امری باهم به توافق برسند توانشان در هم ضرب میشود و توانایی فرد در انجام یک رفتار چندین برابر میشود
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛ برخي از نوشيدني ها باعث تقويت مغز مي شود. اين نوشيدني ها توليد خاص يک شرکت ويژه نيست بلکه نوشيدني هاي طبيعي است که مصرف آن براي سالم نگه داشتن مغز توصيه مي شود. از طرفي مصرف بعضي از نوشيدني ها نيز منع شده است. از جمله نوشيدني هاي الکلي که به کبد ضرر مي رساند و باعث کدر شدن مغز (Brain Fog) مي شود.
همچنين نوشيدني هاي شيرين براي قلب مضر است و به مرور زمان مشکلات عصبي ايجاد مي کند که روي حافظه و تمرکز تأثير مي گذارد. نوشيدني هاي حاوي مواد شيرين کننده و رنگ مصنوعي براي مغز سمي است و در نهايت روي قدرت شناخت افراد تأثير منفي مي گذارد. از طرفي اين مواد سرطان زا و جهش زاست.
براي تقويت حافظه انجام بازي هاي فکري و مصرف اين نوشيدني ها توصيه مي شود:
اين ميوه سرشار از آنتي اکسيدان هاي منحصر به فرد است که علاوه بر بهبود حافظه، قدرت شناختي فرد را نيز افزايش مي دهد. نوشيدن روزي يک ليوان آب انار مفيد است.
چاي سياه يا سبز، در تقويت عملکرد مغز موثر است. «EGCG» موجود در چاي سبز علاوه بر تقويت حافظه باعث افزايش روند توليد سلول هاي مغز نيز مي شود. چاي سرشار از آنتي اکسيدان است.
فلاوانوئيد کاکائو، ديواره رگ هاي خون را شل مي کند و در کاهش فشارخون نقش دارد. اين امر باعث مي شود اثر تخريبي کمتري روي مغز ايجاد شود. مصرف يک فنجان شکلات داغ مي تواند خطر بروز سکته را کاهش دهد.
دارچين حاوي ۲نوع ترکيب پروآنتوسيانين و سينامالدئيد است که ميزان پروتئين هاي T در مغز را کاهش مي دهد. پروتئين هاي T رسوب مغزي ايجاد مي کند که در بيماري اختلال حافظه نقش دارد. زردچوبه به علت داشتن ماده فعال به نام کورکومين مانع از پيشرفت اين اختلال مي شود. براي کسب نتيجه مطلوب مقدار کمي روغن زيتون نيز به اين نوشيدني اضافه کنيد. روغن زيتون حاوي ترکيبي است که از ابتلا به آلزايمر پيشگيري مي کند.
علاوه بر اين که ۷۰درصد بدن انسان را آب تشکيل مي دهد، براي دفع سموم و حفظ شادابي پوست، بدن نياز به آب دارد. به همين دليل است زماني که بدنتان دچار کمبود آب مي شود، نمي توانيد درست فکر کنيد و دچار سردرد مي شويد.
نوشيدني مخلوط اين ۳ماده، سرشار از آنتي اکسيدان، ويتامين ها و موادمعدني است. چغندر، ميزان توليد اکسيدنيتريک را در مغز افزايش مي دهد و گردش خون را بهبود مي بخشد. هويج حاوي بتاکاروتن است که نه فقط براي چشم مفيد است بلکه از استحاله مغز نيز جلوگيري مي کند. سيب از بروز بيماري استحاله عصب از جمله آلزايمر پيشگيري مي کند.
تمامي مواد موجود در نارگيل براي بدن به ويژه مغز مفيد است. اختلال حافظه را مي توان با مصرف اين نوشيدني به تأخير انداخت. اين نوشيدني علاوه بر ايجاد تعادل الکتروليت ها، ويتامين ها و موادمعدني، روند خون رساني به مغز را بهبود مي دهد.
منبع خراسان
خبرگزاری میزان: سردرد، سرگیجه و ایجاد منگی در افراد از عوارض «وای فای» بر روی سیستم مغز است اما امواج وای فای همه جا پخشند و فرار از آن ممکن نیست.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، قدس آنلاین نوشت: پیشرفت تکنولوژی در زندگی امروزی در جریان است و ما قادر به متوقف کردن آن نیستیم. ولی بدانیم که اشعه حاصل از خودروها، مایکرووها، تلفنهای همراه، آیپدها و حتی مخلوطکنهای چندسرعته آشپزخانهها، همه و همه، میلیاردها موج رادیواکتیو دامنهدار را روانه فضای پیرامونی ما میکنند و این تصور پیش می آید که همه اختراعات و موفقیتها ی ما در حال نابودی موجودیت انسانها هستند و به آرامی حیات ما را میجوند و مصرف میکنند. مثل وای فای این امواج نوظهور که به دلیل ارتباط مستقیم با سرطان مغز میتواند خطر مرگ را برای افراد به همراه داشته باشد. چنانکه در سال 2011 آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) امواج WiFi را در گروه عوامل «احتمالا» سرطانزا برای انسان طبقه بندی کرد.
ولی ما در گیر اینترنت پرسرعت و تلفن همراه و وای فای شده ایم چرا که اینترنت پر سرعت و بدون سیم به راحتی ما را به دنیای مجازی بزرگی متصل میکند تا با افراد مختلف در ارتباط باشیم و اطلاعات مورد نیازمان را راحتتر و بدون نیاز به کابل و سیم دریافت کنیم. اما در مورد سلامت این اینترنتها حرف و حدیثهایی وجود دارد.
از سال 2007 که تکنولوژی وایفای برای اولین بار به دنیای مجازی معرفی شد محققان هم بیکار ننشستهاند و تحقیقات مختلفی در خصوص تاثیر آن بر انسان انجام دادهاند. طبق این تحقیقات سردرد، خستگی، اختلالات خواب، مشکلات گوارشی، اختلال در عملکرد مغز و حافظه، استرس و حتی افسردگی با وای فای و اشعههای آن مرتبط است و درد آور ترین بخش آن تاثیرات منفی آن بر کودکان است. چرا که بر اساس تحقیقات پژوهشگران استرالیایی این اشعهها سنتز پروتئینها را تحت تاثیر قرار میدهد و بدین ترتیب در فرآیند رشد مشکلاتی بهوجود میآورد. در نتیجه ممکن است کودکان و نوجوان در سنین رشد پیشرفت قابل توجهی نداشته باشند و نسبت به سایر همسن و سالانشان کوتاهتر بمانند. علاوه بر این تحقیقات پژوهشگران نشان میدهد کودکانی که در معرض اشعههای وای فای قرار دارند نسبت به سایرین تمرکز کمتری داشته و مغزشان عملکرد پایینتری دارد. دلیلش این است که وای فای، فعالیتهای مغز را تحت تاثیر قرار میدهد.
از این رو خطر WiFi برای کودکان را تنها باید با خاموش کردن دستگاه های منتشر کننده سیگنال و دور کردن آنها از کودکان و همچنین آموزش خطرات آن برای کودکان به حداقل رساند.
دکتر مهیار متخصص مغز و اعصاب، نیز در گفتگو با ایسنا در مورد تاثیر وای فای بر مغز انسان می گوید: در استفاده از تلفن همراه جهت مکالمه به جای استفاده از گوشی تلفن از هندزفری استفاده کنید.
وی معتقد است هر چه امواج مکانیزم موبایل از مغز دورتر باشد، ضرر آن کمتر خواهد بود.ی سردرد، سرگیجه و ایجاد منگی در افراد را از عوارض «وای فای» بر روی سیستم مغز دانست.
وی گفت: با این وجود ضرر امواج موبایل بر روی سیستم عصبی بیشتر از امواج سیستم وای فای است، چرا که در این دستگاه کانون تولید موج بیشتر است.
از سوی دیگر،این روزها همه ما با شبکههای اینترنتهای مختلف محاصره میشویم و از محیطهای کاری گرفته تا سایر فضاهای عمومی و حتی خانه و اتاق شخصیمان، از این خطرها در امان نیستیم. به همین دلیل دوری از اشعههایی که در مورد خطراتشان حرف وحدیثهایی وجود دارد، دشوار به نظر میرسد.
یکی از سادهترین روشهای کاهش خطرات این است که لپتاپ، موبایل و تبلتها را در نزدیکی بدن نگه نداریم و بعد از اینکه کارمان با این وسایل تمام شد، از آنها فاصله بگیریم. اگر از این دستگاهها استفاده نمیکنیم لزومی ندارد که از صبح تا شب در اطرافمان روشن باشند. پس به سرعت آنها را خاموش کنیم تا ضمن استفاده از تکنولوژی، سلامتیمان به خطر نیفتد.
ولی واقعیت این است که امواج WiFi وقتی پخش شوند در همه جا هستند. حتی اگر در زمان شب مودم خود را خاموش کنید، باز هم تحت تأثیر امواج WiFi که از خانه همسایه می آید هستید. پس هیچ چیز نمی تواند جلوی نفوذ 100 درصدی وای فای را بگیرد.
منبع:قدس آنلاین
به گزارش مهر، دکتر منصوره تقاء با اشاره به برگزاری بیستمین کنگره سالانه نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران از تاریخ دهم تا سیزدهم اردیبهشت ماه امسال در محل هتل المپیک تهران، در معرفی شایعترین بیماریهای مغز و اعصاب گفت: اختلالات عروقی یا همان سکتههای مغزی شایعترین بیماری مغز و اعصاب هستند.وی ادامه داد: سکتههای مغزی بیشتر در افرادی که بیماریهای زمینهای نظیر فشار، قند و چربی خون بالا دارند و یا مبتلا به بیماری قلبی هستند، شیوع دارد.
تقاء تصریح کرد: البته اماس شایعترین بیماری مغز و اعصاب در سنین جوانی است و حدود 60 هزار مبتلا در کشور داریم.عضو هیئت مدیره انجمن علمی مغز و اعصاب ایران همچنین به شیوع بالای صرع در جامعه اشاره کرد و گفت: به طور میانگین در دنیا از هر 100 نفر یکی مبتلا به صرع است.دبیر بیستمین کنگره سالانه نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران درباره جایگاه ایران در تشخیص و درمان بیماریهای مغز و اعصاب تاکید کرد: ایران در بین کشورهای منطقه جزو چند کشور اول هم در تشخیص و هم درمان بیماریهای مغز و اعصاب است.
وی افزود: در ارتباط با کشورهای توسعه یافته نیز از نظر علم و دانش پزشکان، درجه بسیار خوبی داریم. اما از نظر کارهای آزمایشگاهی به خصوص در قسمت نوروژنتیک هنوز خیلی توانمند نیستیم. البته نباید ناگفته بماند که پیشرفتهای خوبی طی چند سال اخیر در حوزه نوروژنتیک حاصل شده است. این متخصص بیماریهای مغز و اعصاب همچنین با اشاره به اینکه بیماریهای دارای زمینه ارثی که تعداد زیادی از آنها در گروه اختلالات متابولیک قرار می گیرند، جای پیشرفت فراوانی دارند گفت: در این زمینه متخصصان زیادی نداریم و لازم است تحقیقات بیشتری در این حیطه انجام شود.
بیستمین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران از 10 تا 13 اردیبهشت 92 و با حضور متخصصان نورولوژی از سراسر کشور در هتل المپیک تهران برگزار می شود.
جدیدترین یافتههای محققان حاکی از آن است که مردم دوست دارند به موسیقیهای غمگین گوش کنند چرا که در واقع این نوع موسیقی احساسات مثبت را در فرد برمیانگیزد.
پژوهشگران ژاپنی از 44 داوطلب که گروهی اهل موسیقی و گروه دیگر تخصصی در این زمینه نداشتند، خواستند به دو قطعه موسیقی غمگین و شاد گوش کنند.
هر شرکت کننده باید از یک مجموعه کلید واژه برای میزان درک موسیقی و وضعیت احساسی خودش استفاده میکرد.
به گزارش مهر، محققان میگویند بررسیهای آنها نشان داد موسیقی غمگین احساسات متضادی را در شرکت کنندگان بر انگیخت چرا که این افراد احساس میکردند موسیقی غمگین باید غمانگیزتر از آن چیزی باشد که احساس میکردند. از سوی دیگر آرامش و احساس نهفته در موسیقی غمگین بیش از حد انتظار آنها بود.
«آی کاواکامی» و همکارانش از دانشگاه هنر توکیو و موسسه علوم مغزی ریکن میگویند در کل موسیقی غمگین، غم را در شنونده القا میکند و غمگینی یک احساس ناخوشایند تلقی میشود.
به گفته این دانش پژوهان اگر موسیقی غمگین در واقع فقط احساسات ناخوشایند را القا کند، انسان نباید به آن گوش کند. موسیقی که غمگین تلقی میشود در واقع احساسات رومانتیک و همچنین احساس غم را القا میکند اما مردم عادی که به طور آکادمیک از این دو جنبه موسیقی غمگین بی اطلاعند به طور ناخودآگاه به این موسیقی گوش سپرده و از آن لذت میبرند چرا که احساس و آرامش این موسیقی بر تاثیرات غمگین آن برتری دارد.
مرکز دروغ گویی:
مردم در قدیم و هم اکنون نسبت به دروغ چه نظر و دیدگاهی دارند؟ آیا دانش بشر نسبت به این بخش تأثیر گذار در زندگی انسان، تغییر کرده است؟ اگر به تاریخ بشر بنگریم متوجه می شویم که تمامی انسان ها دروغ گفتن را رفتاری زشت می دانند.
اما با گذشت زمان و دگرگونی و پیشزفت علم دانشمندان در پی آن هستند تا از جهان و آنچه در آن می گذرد تفسیری مادی و علمی به دست دهند. در این خصوص نیز می گویند: چرا انسان دروغ میگوید و خطا می کند؟ آیا در مغز انسان جای مشخصی وجود دارد که مسؤول دروغ باشد؟ هنگام دروغ گفتن در مغز انسان چه اتفاقاتی رخ می دهد؟ آیا انسان برای دروغ گفتن انرژی مصرف می کند؟
از طرف دیگر در مورد راست گویی چه؟ آیا عملیات مغز در هنگام دروغ گفتن و هنگام گفتن حقیقت متفاوت است؟ این ها سؤالاتی است که ذهن دانشمندان را در سالیانی نه چندان دور به خود مشغول کرده است.
دانشمندان برای پاسخ گویی به این سؤالات به صورت گسترده و بی سابقه ای دست به کار شدند و در این فعالیت شان از ابزارهای موثق و جدیدی استفاده کردند.
آزمایش جدید در مورد دروغ گویی:
در سال 2003 تعدادی از دانشمندان دست به آزمایش عجیبی برای فهمیدن برخی از اسرار دروغ زدند. در این آزمایش از دستگاه جدیدی برای کشف دروغ استفاده شد. جای سؤال است که آیا این دستگاه، از آن جا که در پی کشف مرکز دروغ در جسم انسان است، در مورد مجرمان حرفه ای نیز کاربرد دارد؟
دستگاه جدید عکس برداری از مغز با استفاده از امواج مغناطیسی برای نشان دادن مناطق پرفعالیت در مغز
بعد از آزمایشات بسیار و عکس برداری از قسمت های مختلف مغز، دانشمندان پی بردند که وقتی انسان دروغ می گوید فعالیت بخشی از مغز افزایش می یابد این قسمت، که با روش "عکس برداری با امواج مغناطیسی" (1)تصاویری از آن تهیه شد، قسمت جلو و بالای سر را نشان می دهد. (2)
و از این جا دانشمندان کشف کردند که قسمت قدامی (پیشانی) مغز مسؤول دروغ گفتن است این قسمت از بدن در زبان عربی "ناصیة" (3) نامیده می شود. یعنی بالا و جلو سر یعنی همان جایی که مسؤول دروغ گفتن در مغز است.
عکس های جدید نشان می دهند که فعالیت قسمت بالا و جلوی مغز (پیشانی) در هنگام دروغ گفتن بسیار افزایش می یابد. لکه قرمزی که در تصویر مشاهده می کنید همین قسمت را نشان می دهد.
آقای "اسکات فارو" (4) یکی از دانشمندانی که این آزمایشات را انجام داده است می گوید: وقتی انسان حقیقت را بیان می کند ناحیه قدامی مغز فعالیت می کند و می توان نتیجه گرفت که این قسمت مسوول دروغ گویی و راست گویی انسان است.
دروغ گفتن انرژی زیادی می خواهد!!!
آزمایشات جدید در مورد مغز که با امواج مغناطیسی انجام شده است، ثابت کرد که مغز انسان در هنگام دروغ گفتن انرژی زیادی مصرف می کند بیشتر از زمانی که انسان حقیقت را بیان می کند و این ثابت می کند که راست گویی و گفتن حقیقت باعث افزایش قدرت، انرژی و میزان کارآیی مغز می شود.
و نیز امروزه دانشمندان به حقیقت جدیدی دست یافته اند و آن اینکه، مغز انسان بر اساس صداقت و راستی تصمیم می گیرد و این سیستم حقیقت گویی است که برای مغز طراحی شده است.
مجرمان حرفه ای به راحتی می توانند دروغ بگویند و دستگاه های دروغ سنچ نیز قادر به کشف دروغ های آنان نیست. به همین دلیل دانشمندان تلاش دارند به طور مستقیم به بخشی از مغز که مسوول دروغ گفتن است، دست یابند. برای این کار آنان از دستگاه "عکسربرداری به وسیله امواج مغناطیسی" (5) کمک گرفتند. آن ها اظهار می دارند که نتایج بدست آمده از اطلاعات این دستگاه بسیار دقیق است بطوری که فرد هر قدر هم در دروغ گفتن زبردست و ماهر باشد نمی تواند بر قسمت پیشانی مغز تسلط یافته آن را تحت کنترل خود در آورد. این قسمت در حال دروغ گفتن فعالیت زیادی کرده و انرژی فراوان مصرف می کند. (6)
با وجود اینکه بخش های مختلف مغز در حال فعالیت هستند اما دانشمندان (7) معتقدند که آن بخش از مغز که در هنگام دروغ گفتن بیشترین فعالیت را دارد و بیشترین انرژی را مصرف می کند، مسوول دروغ گویی انسان است. با توجه به تصاویر موجود از مغز انسان در حال دروغ گفتن، کاملاً آشکار است که قسمتی که بیشترین فعالیت را در هنگام دروغ گفتن دارد همان قسمت قدامی و پیشانی مغز است.
عکس های واقعی از مغز که فعالیت زیاد مغز در قسمت پیشانی را در هنگام دروغ گفتن، نشان می دهد. دو تصویر سمت چپ تصاویری از مغز در هنگام بیان حقیقت است سایر تصاویر در هنگام دروغ گفتن تهیه شده است نقطه زرد رنگ در تصاویر نشان دهنده میزان فعالیت مغز است هر چه میزان دروغ گفتن بیشتر باشد این نقطه بزرگ تر و پر رنگ تر است.
مرکز گناه و اشتباه.!؟
در آزمایش جدیدی دانشمندان در مورد منبع گناه در مغز انسان تحقیق کردند. آنها با عکس برداری از مغز فردی که در حال انجام گناه بود به این نتیجه رسیدند که در مغز انسان بخشی قرار دارد که مسوول انجام گناه است.
این بخش از مغز کجاست و چه نام دارد؟
در این آزمایش دانشمندان متوجه شدند که قسمت جلوی مغز و بخصوص قسمتی به نام RACC، که به زبان عربی "ناصیه" نامیده می شود، در هنگام اشتباه و گناه فعالیت زیادی از خود نشان می دهد به طوری که هر چه این گناه و اشتباه بیشتر و بزرگ تر باشد فعالیت این قسمت بیشتر است و انرژی بیشتری مصرف می کند.
در تکنولوژی جدید برای عکس برداری از مغز از امواج مغناطیسی استفاده می شود این امواج با توجه به حرکت خون و سرعت گردش خون در مناطق مختلف مغز میزان فعالیت این مناطق را نشان می دهد. روشن است که مناطقی که گردش خون در آن ها بیشتر است فعالیت بیشتری می کنند. (8)
در آزمایش جدید بر روی مغز، فعالیت ناحیه پیشانی یا همان ناصیة در هنگام ارتکاب انسان به گناه مشخص شد. با توجه به تصاویر متعدد می توان نتیجه گرفت که هر چه اشتباه و گناه فرد بیشتر و بزرگتر باشد میزان فعالیت این بخش از مغز بیشتر است.
قسمت پیشانی مغز (9) از قسمت های مهمی است که عمل ارشاد و راهنمایی انسان را در اتخاذ تصمیمات درست و غلط، و نیز برنامه ریزی و نقشه کشیدن برای انجام کار ها چه خوب و چه بد، را انجام می دهد.
مرکز رهبری، کنترل، عمل و راهنمایی:
آزمایشات جدید نشان می دهد که فعالیت قسمت قدامی (پیشانی) مغز در هنگام کنترل احساسات و عواطف و در هنگام اتخاذ تصمیمات مهم، بیشتر می شود. از اینجا بود که دانشمندان به این نتیجه رسیدند که قسمت پیشانی مسوول کنترل و هدایت در انسان است. و نیز این بخش از مغز مسؤول برنامه ریزی، حل مشکلات و ارایه افکار جدید و خلاقانه است.
با توجه به تحقیقات و آزمایشات متعدد آشکار می شود که قسمت پیشانی مغز مسوولیت رفتار و تصمیم گیری را بر عهده دارد. و از تصاویر تهیه شده به وسیله امواج مغناطیسی آشکار است که قسمت پپیشانی مغز به خصوص جلو و بالاترین قسمت سر، در هنگام عمل و عکس العمل، حمله، شکست و دیگر رفتارها، بیشترین فعالیت را دارد. (10)
تا آنجا که این قسمت از مغز نقش اساسی در برداشت ما از مکان و فضا بر عهده دارد. همچنین مهمترین تغییرات در انسانی که دچار آسیب دیدگی بخش پیشانی می شود، از دست دادن قدرت هدایت، آگاهی و کنترل، و به طور کلی تزلزل در رفتار است. (11)
قسمت پیشانی مغز که نزدیک ترین بخش به "ناصیه" است ویژگی های مهم و منحصر بفردی دارد، این قسمت با بخش های حساسی از مغز در ارتباط است، نقش اساسی در برنامه ریزی و تنظیم برنامه ها را بر عهده دارد. نیز بسیاری از کارهای روزانه مان را، از جمله: تصمیم گیری برای انجام کار، برخورد و تطبیق با اشیاء جدید، حل مسائل و مشکلات، جلوگیری از گمراهی و اشتباه و کنترل در انجام کارها، عمل در سطوح بالای شناختی همچون ادراک، انجام کارهای مهم و حیاتی، تعهد و الزام در رسیدن به موفقیت و ... . در حقیقت قسمت پیشانی در مغز انسان به منزله یک "مشاور" است. (12)
قرآن اولین کتابی است که در مورد اهمیت بخش پیشانی مغر سخن می گوید:
دانشمندان هم چنان به تحقیق و آزمایش برای کشف اسرار بیشتری در مورد این قسمت از مغز، که در جلوترن قسمت سر واقع شده است، ادامه می دهند. اما قرآن در مورد این بخش از مغز چه بیان کرده است؟ آن هم در زمانی که هیچ کس در عالم جز الله قادر و متعال در مورد این بخش از مغز و اهمیت و کارآیی آن در اعمالی همچون دروغ گفتن، گناه کردن، هدایت و رهبری کردن، هیچ گونه آگاهی نداشته است؟
ناصیه در جلو و بالاترین قسمت پیشانی واقع شده است. آزمایشات متعددی ثابت کرده است که این قسمت از مغز اعمال، رهبری، هوشیاری و توجه، انجام کارها و رفتار را انجام می دهد. و مهمترین بخش در انسان و حیوان است . الله متعال می فرماید: (ما من دابة إلا هو آخذ بناصيتها) "جنبنده ای نیست مگر اینکه الله موی پیشانی اورا می گیرد"
دروغ گویی:
الله متعال در مورد ابو جهل لعنه الله می فرماید:
(أَرَأَيْتَ الَّذِي يَنْهَى * عَبْدًا إِذَا صَلَّى * أَرَأَيْتَ إِنْ كَانَ عَلَى الْهُدَى * أَوْ أَمَرَ بِالتَّقْوَى * أَرَأَيْتَ إِنْ كَذَّبَ وَتَوَلَّى * أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَى * كَلَّا لَئِنْ لَمْ يَنْتَهِ لَنَسْفَعَنْ بِالنَّاصِيَةِ *نَاصِيَةٍ كَاذِبَةٍ خَاطِئَةٍ* فَلْيَدْعُ نَادِيَهُ * سَنَدْعُ الزَّبَانِيَةَ * كَلَّا لَا تُطِعْهُ وَاسْجُدْ وَاقْتَرِبْ) [العلق: 9- 19]
(به من خبر ده آيا كسي كه نهي ميكرد* بندهاي را به هنگامي كه نماز ميبينم (آيا مستحق عذاب الهي نيست)؟!* به من خبر ده اگر اين بنده به راه هدايت باشد* يا مردم را به تقوا فرمان دهد (آيا نهي كردن او سزاوارتر است)؟!* به من خبر ده اگر (اين طغيانشان حق را انكار كند و به آن پشت نمايد (آيا مستحق مجازات الهي نيست)؟!* آيا او ندانست كه خداوند (همه اعمالش را) مي بیند* چنان نيست كه او خيال ميكرد! اگر دست از كار خود برندارد، ناصيهاش (موي پيشاپيش را به سرعت گرفته* ناصيه دروغگوی خطاكار را!* پس حتماً (همراه و همنشین) مجلس را سدا می زند (تا ياريش كند)!* ما هم بزودي ماموران دوزخ را صدا ميزنیم، (تا او را به دوزخ افكنند)!* چنان نيست (كه آن طغيان) مينگرد! هرگز او را اطاعت مكن، و سجدهكن و (به الله) تقرب جوي.
در ترجمه کلمه ناصیة آمده است: محل رویش موی در جلو سر، موی قسمت جلو و بالای سر، نصاه: موی پیشانی او را گرفت، و إبل ناصية: شتر در چراگاه بالا رفت، المنتصى: بلندترین سرزمین ها، نواصي الناس: اشراف و بالا نشین ها.(13)
ملاحظه می کنیم که اعراب در زمان نزول قرآن از "ناصیة" معنای بالاترین و جلوی سر و یا هر چیز دیگری را برداشت می کردند، و وقتی در مورد انسان به کار می رفت منظور همان پیشانی و قسمت جلو و بالای سر بود.
پیشانی سر یعنی همان ناصیه، قسمتی است که هنگام دروغ گفتن فعالیت بیشتری انجام می دهد. و قرآن اولین کتاب و منبعی است که در مورد این قسمت از مغز، ارتباط آن با دروغ گفتن و اطلاق صفت دروغ گو به آن (ناصية كاذبة)، سخن گفته است. به همین دلیل قرآن دارای سبقت علمی نسبت به جدیدترین علوم زمان است.
گناه و اشتباه:
در مورد گناه و اشتباه چه می گوید؟ داشمندان پی بردند که قسمت جلوی مغز یا همان ناصیة مسوول گرفتن تصمیمات اشتباه است. قرآن نیز این قسمت را تحت عنوان خطاکار خطاب می کند (نَاصِيَةٍ كَاذِبَةٍ خَاطِئَةٍ) و پیوند دقیقی بین ناصیة (پیشانی) و اشتباه و گناه برقرار می کند، همان چیزی که دانشمندان امروزه به آن پی برده اند.
صداقت:
خواننده گرامی و منصف، قطعاً ملاحظه می کنید که دانشمندان به این نتیجه رسیدند که راست گویی و گفتن حقیقت هیچ فشار و تکلفی بر مغز وارد نمی کند، اما دروغ گفتن انرژی بسیار زیادی از مغز را مصرف می کند، در این جاست که به یکی از فواید صداقت پی می بریم، سبحان الله الحکیم العلیم، الله متعال انسان را به صداقت امر فرموده و واضح می گردد که در آن چه که الله سبحانه و تعالی به انسان امر می فرماید حتماً و بدون شک فایده ای است. الله متعال می فرماید:
(فَلَوْ صَدَقُوا اللَّهَ لَكَانَ خَيْرًا لَهُمْ) [محمد:21] "اگر آنان الله را تصدیق کنند (به الله و قدرت و وحدانیت او اعتراف کنند) برایشان بهتر است."
حال در مورد انسانی که الله متعال راه هدایت و ایمان را به او نشان داده و این چنین نشانه ای بزرگ از قدرت و علم عظیمش را به آن انسان عرضه کرده است، اما آن انسان ها هم چنان چشم بر این حقایق بسته و از آن مشغول گشته است، چه می توان گفت؟
الله متعال فردی که آیاتش را تکذیب می کند این گونه تشبیه می کند:
(فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ الْكَلْبِ إِنْ تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُكْهُ يَلْهَثْ ذَلِكَ مَثَلُ الْقَوْمِ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآَيَاتِنَا فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ)[الأعراف:176)
"پس مثل او، مثل سگی است که اگر بر او حمله کنی زبانش از دهان بیرون است (و نفس نفس می زند) و یا اگر او را رها کنی زبانش از دهان بیرون است (و نفس نفس می زند) آن همچون قومی است که نشانه های (علم و قدرت) ما را دروغ شمردند، پس قصه را برایشان نقل کن شاید که تفکر کنند."
حال می پرسیم: چرا الله متعال شخصی را که دروغ می کوید به سگی تشبیه می کند که زبانش از دهان بیرون آمده و نفس نفس می زند؟ تشبیه ظریفی ست، آشکار شد که دروغ گفتن انرژی زیادی از جسم به خصوص مغز را مصرف می کند همان گونه که سگ در حالت نفس نفس زدن انرژی زیادی مصرف می کند. این گونه است که با تفکر و تأمل در آیه قطعاً متوجه تشابه انسان دروغ گو و سگ، خواهیم شد و این گونه است که آیه با عبارت (لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ) "شاید که تفکر کنند" پایان می یابد.
همچنان که دیدیم دانشمندان دریافتند که مغز انسان کارها را براساس صداقت و درستی انجام می دهد، یعنی اینکه بنیان مغز و اصل و اساس آن بر صداقت و درستی بنا شده است و مغز انسان از زمان تولد او متمایل به حقیقت است و این دروغ گویی است که با مخالفت ورزیدن با اساس و فطرت مغز، فشار بسیار زیادی بر آن تحمیل می کند.
رسول الله صلى الله عليه وآله سلم در این زمینه می فرماید: (كلُّ مولود يُولَدُ على الفِطْرَة) "هر آنچه که متولد می شود براساس فطرت و بنیان متولد می گردد." الله متعال می فرماید:
(فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا فِطْرَةَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا لَا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ) [روم: 30]
"پس روي خود را متوجه آيين خالص پروردگار كن! اين فطرتي است كه خداوند، انسانها را بر آن آفريده، هیچ دگرگوني در آفرينش الهي نيست، اين است آيين استوار، ولي اكثر مردم نميدانند"
پس الله متعال انسان را از بدو تولدش بر بنیاد حقیقت و صداقت آفریده است و این نکته ایست که علم امروز آن را کشف کرده است.
ارشاد و راهنمایی:
الله متعال از زبان حضرت هود علیه السلام، بعد از اینکه قومش او را تکذیب کردند، می فرماید:
(إِنِّي تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ رَبِّي وَرَبِّكُمْ مَا مِنْ دَابَّةٍ إِلَّا هُوَ آَخِذٌ بِنَاصِيَتِهَا إِنَّ رَبِّي عَلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ) [هود: 56]
"من تنها بر الله توکل کردم، او پروردگار من و پروردگار شماست، و هیچ جنبنده ای نیست مگر این که الله موی پیشانی او را می گیرد، قطعاً پروردگار من بر صراط مستقیم است."
پس الله متعال در یوم الحساب ناصیة (پیشانی) تمامی مخلوقات را گرفته و مؤاخذه خواهد کرد و آن گونه که بخواهد با آن ها برخورد خواهد کرد. الله متعال این قسمت را برگزیده چرا که این قسمت مسؤول هدایت، رفتار و رهبری در انسان است و به همین دلیل است که می گوییم قرآن اولین کتابی است که در مورد تاثیر و وظیفه این بخش در رفتار و هدایت انسان، سخن می گوید.
همان گونه که دیدیم ناصیة (پیشانی) در تصمیم گیری درست نقش دارد، و بالطبع وجود انرژی زیاد و سلامتی و صحت این قسمت از مغز باعث می شود که دقت و تشخیص انسان در تصمیم گیری افزایش یابد، و بدنبال آن باعث می شود که انسان راه درست و صحیح را بهتر تشخیص دهد، این ارتباط ناصیه و تشخیص راه درست همان نکته بسیار ظریفی است که قرآن در آیه بیان کرده است: (مَا مِنْ دَابَّةٍ إِلَّا هُوَ آَخِذٌ بِنَاصِيَتِهَا إِنَّ رَبِّي عَلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ) این ارتباط را قرآن به صورت کاملاً متقن و دقیق بیان کرده است و علم قرن 21 نیز توانسته این ارتباط را کشف کند.
در اینجا دعاء نبی اکرم (صلى الله عليه وسلم) را یاد آوری می کنیم آن جا که می فرماید: (ناصيتي بيدك) "موی پیشانی ام بدست توست". در این درخواست نبی اکرم (صلى الله عليه وسلم) به سوی الله تسلیم بی چون و چرای آن حضرت در مقابل ذات اقدس و نیز قدرت و حکمت آن ذات بر فرستاده اش کاملاً مشهود است تا باشد که در آن روز چه بر ما و بر رسولش مقدر گرداند. حال جای این سؤال باقی است که آیا حضرت محمد (صلى الله عليه وسلم) از اهمیت ناصیة (پیشانی) در انسان و نقش آن در تصمیم گیری، هدایت انسان، حل مشکلات و کنترل رفتار در انسان آگاه بوده است که فرموده (ناصيتي بيدك)؟
از خود بپرسیم: آیا بین فرمایشات قرآن در 1400 سال پیش و کشفیات علم جدید در قرن 21 تناقض و اختلافی در این زمینه وجود دارد؟
فهیمه حسنمیری: نام پروفسور مجید سمیعی نه تنها برای ما مردم ایران بلکه برای مردم جهان شناخته شده است. این مشهورترین جراح متخصص مغز و اعصاب که بیش از ٣5 سال مسئولیت بزرگترین مرکز بینالمللی علوم اعصاب (جامعه جهانی جراحان مغز و اعصاب) را بر عهده داشته، از متخصصان و جراحان زبده ایرانیالاصل مقیم کشور آلمان است و به عنوان پایه گذار و مبدع روش نوین جراحی قاعده جمجمه شناخته شده است. دکتر سمیعی در حال حاضر رئیس مرکز علوم اعصاب آلمان، مشاور صدراعظم آلمان و مشاور رئیس جمهور چین و رئیس انجمن جهانی جراحی قاعده مغز است؛ اما در کنار تمام این مشغلهها همچنان به سرزمین مادری خود توجه ویژهای دارد و برای رشد علمی ایران تلاش میکند.
این چهره ماندگار علمی ایران همچنین در این دوره از سفر به ایران در کنار برگزاری همایشها و کنگرهها و انجام اقدامات علمی، همه نشان های خود را به موزه تاریخ علوم پزشکی ایران هدیه کرد که نشان نوبل، نشان فدراسیون جهانی جامعه جراحان مغز و اعصاب جهان، نشان اهدایی جمهوری فدرال آلمان، جام اهدایی دانشگاه هاروارد و نشان ریاست فدراسیون جهانی جراحان مغز و اعصاب بخشی از آنهاست.
با پروفسور سمیعی در آخرین ساعات حضورش در ایران درباره آخرین سفرش به ایران و دستاوردهایی که این سفر داشته، گفتگو کردیم. او همپنین چند توصیه داشت.
گفتگوی خبرآنلاین با پروفسور سمیعی را در ادامه میخوانید؛
آقای دکتر، اگر بخواهید به طور خلاصه به دستاوردهای این دوره از سفرتان به ایران اشاره کنید چه مواردی را مطرح میکنید؟
از مهمترین اقدامات میتوان به مرکز جامع علوم اعصاب جهان در ایران که در منطقه 22 تهران واقع شده است اشاره کرد که امیدواریم با اقداماتی که در حال انجام است، تا پایان سال آینده افتتاح شود. این مرکز علاوه بر اینکه به مقوله درمان بیماران میپردازد، از حیث پژوهشی و علمی نیز فعالیت خواهد کرد که اهمیت بسیاری دارد. تمام هزینههای این مرکز را خیرین متقبل شدهاند و قرار است رهبری علمی آن توسط پزشکان جوان تحت نظر من انجام شود و امیدوارم بتوانیم امکانات درمانی در سطح عملی بالا را به مردم ارائه دهیم.
بعد از راه اندازی این مرکز، هزینه های درمانی در آن طوری هست که مردم بتوانند به راحتی از آنجا امکانات بگیرند؟
قرار شده برای اینکه بتوانیم به تمامی مردم از طبقات مختلف جامعه در این مرکز سرویس بدهیم، چندین بنیاد را درست کنیم که هزینه درمان افراد بیبضاعت از طریق این بنیادها پرداخت شود.
شما ریاست مرکز بین المللی علوم اعصاب در هانوفر آلمان را هم به عهده دارید، این مرکز قرار است فعالیتی مشابه آن داشته باشد؟
نقشهای که برای مرکز علوم اعصاب ایران در نظر گرفته شده شبیه آنجاست یعنی شبیه مغز انسان است ولی مقداری از ساختمانهای کنار را هم به آن اضافه کردهایم و هنگام عبور از اتوبان همت می توان آن را دید که بسیار جالب توجه است. از نظر فعالیت نیز در نظر دارم با تجربه 12 سالهای که در آنجا داریم تمام آن دانش و فنون را به اینجا منتقل کنم تا مرکز علوم اعصاب ایران به یک مرکز بینظیر در دنیا تبدیل شود. تلاش من این خواهد بود که دانشی که در آنجا گردآوری شده در این مرکز هم به طور علمی و کاربردی به اجرا درآید و فکر میکنم برای 20 – 10 سال آینده از اهمیت فراوانی در جهان برخوردار شود.
درباره سمپوزیوم بینالمللی مغز و اعصاب که با حضور شما در ایران انجام شد هم کمی توضیح دهید.
موضوع مورد بحث در این سمپوزیوم درمان جراحات ناشی از تصادفات بود که با حضور استادان برجستهای از سراسر جهان که در حوزه تصادفات مغزی فعالیت میکنند، مورد بررسی قرار گرفت. در این کنگره به موضوع صدمه مغزی ناشی از تصادفات پرداخته شد که موضوع مهمی است زیرا مرگ و میر بر اثر ضربه مغزی در تصادفات بسیار بالاست. این سمپوزیوم از آن جهت اهمیت دارد که کلیه اطلاعات و گزارشات مربوط به تصادفات مغزی جمعآوری شده و با طراحی یک گایدلاین در این خصوص و ارائه آن به دانشگاه علوم پزشکی تهران از میزان بالای مرگ و میر و معلولیت تصادفات کاسته شود. همانطور که می دانید 9 درصد دلایل مرگ و میر در جهان مربوط به تصادفات است و سالانه 150 تا 200 میلیون انسان جان خود را براثر تصادفات از دست میدهند. هزینه انجام عملهای جراحی ناشی از این تصادفات برای کشورها 300 تا 400 میلیون دلار است و متاسفانه هر روز در کشور سه تا چهار جوان تحصیلکرده به دلیل سرعت بالا هنگام رانندگی، با تصادفات بسیار شدیدی مواجه میشوند که لازم است با اتخاذ راهکارهایی از این میزان کاسته شود.
یکی از اتفاقات مهم دیگر سفرتان، اهدای نشانهای علمیتان به موزه تاریخ علوم پزشکی ایران بود. چه شد که تصمیم گرفتید این کار را بکنید؟
امیدوارم با این کار جوانان سختکوش ایران انگیزه بیشتری به دست آورده و بدانند با وجود سختیهایی که وجود دارد میتوان به مدارج بالای علمی دست پیدا کرد. جوانها بدانند که با علمآموزی است که به سعادت اصلی دست پیدا میکنند، چرا که اگر در پی ثروت باشند و آن را به دست هم بیاورند ممکن است از دست برود اما علم همواره به انسان امید، لذت و مصونیت میدهد.
شما به عنوان جراح مغز و اعصاب چه توصیههای کاربردی به مردم دارید تا با به کار گرفتن آنها در زندگی روزانه، سلامت ذهن و مغزشان را تامین کنند؟
یکی از مطالب مهم این است که مغزمان را مغشوش نکنیم. دنیای امروزه شاید باعث شود حجم زیادی از اطلاعات در آن واحد وارد مغز شود اما باید بسیار مراقب بود که مسائل مختلف را وارد مغز نکنیم چرا که این کار کیفیت ارتباط سلولهای مغز را دچار اختلال میکند. به تمام افراد و به ویژه به جوانها توصیه میکنم ابتدا یک کار را به انتها برسانند و بعد به سراغ مطالب دیگر بروند چرا که در غیر اینصورت رفته رفته عملکرد مغز کاهش مییابد.
توصیهای هم که برای والدین دارم این است که تا جایی که میتوانند کودکان را از کامپیوتر دور کنند و اجازه ندهند وقت زیادی از آنها از طریق بازیهای کامپیوتری پر شود چون حجم زیاد اطلاعاتی که به مغز کودک وارد میشود باعث آلودگی مغزی و فکری در کودکان میشود. به ویژه بازیهای رایانهای که اگر بهمدت طولانی از آنها استفاده شود جز تلف کردن انرژی مغزی و آسیبهای جسمی و مغزی به کودکان دستاورد دیگری در پی ندارد.
تهران
مطب تهران:
ولی عصر - بالاتر از میدان ونک - خیابان یاسمی - بیمارستان خاتم الانبیا
۰۲۱۸۸۸۸۴۰۴۰ (طبق آخرین اطلاعات ما جناب دکتر سمیعی در حال حاضر در بیمارستان خانم النبیا حضور ندارند)
در کشور آلمان:
rudolf-pichlmayr-str. ۴ international neuroscience institute hannover ۳۰۶۲۵
تلفن آلمان:
hannover, germany telephone:
(۵۱) ۱۲۷۰۹۲۷۰۰
fax: (۵۱) ۱۲۷۰۹۲۷۰۶
تلفن زیر جدید ترین تلفن بین المللی ایشان در آلمان است که توسط سایت نوبت معرفی میشود.
office professor samii
you may reach the office from monday - friday from ۹ a.m. - ۴ p.m..
phone +۴۹ (۰) ۵۱۱ / ۲۷۰ ۹۲ - ۷۰۰
fax +۴۹ (۰) ۵۱۱ / ۲۷۰ ۹۲ - ۷۰۶
آدرس دوم در ایران:
تهران-بزرگراه حکیم-جنب برج میلاد-بیمارستان میلاد
تلفن بیمارستان میلاد ۰۲۱۸۴۰۹۰ و ۸۸۰۶۲۰۰۸
یک زن 6 بار به اتاق عمل کلینیک تخصصی رفت تا اینکه تسلیم مرگ شد. پروفسور متخصص با طرح شکایتی از سوی دختر این بیمار تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.
8 مردادماه سال جاری زن جوانی به دادسرای ناحیه 19 مراجعه کرد و پرده از مرگ مرموز مادرش برداشت. این زن به دادیار دادسرای جرائم پزشکی گفت: مدتی بود مادرم سردرد عجیبی در ناحیه پیشانیاش احساس میکرد. سریع به یک کلینیک مراجعه کردیم و مادرم تحت معاینات قرار گرفت. وقتی آزمایشهای مغزی نخاعی خون نشان داد که وی مبتلا به تومور هیپوفیز است و درمانهای دارویی پاسخ نداد مادرم را خیلی زود به اتاق عمل انتقال دادند.
برای انتخاب پزشک جراح وی خیلی حساس بودیم تا اینکه تصمیم گرفتیم پروفسور مغز و اعصاب این بیمارستان مادرمان را جراحی کند.
جراحی در اتاق عمل ساعتها طول کشید تا اینکه سرانجام مادرم بیرون آمد. پروفسور مغز و اعصاب وی را از راه بینی جراحی کرده بود. مادرم به ICU منتقل شد، معاینات نشان میداد که وی در وضع جسمی خوبی است و پس از گذشت 2 روز وارد بخش شد اما آب نخاع از راه بینیاش خارج شد.
با اینکه دستبند هشداردهنده طبی به وی نصب شده بود ولی هیچ علائم خطری را نشان نمیداد. مادرم دوباره به اتاق عمل منتقل شد. پزشکان قصد داشتند ناحیه جراحی شده را چسب بزنند تا مایع نخاعی دیگر خارج نشود. وقتی برای بار دیگر به بخش مراجعه کرد پروفسور متخصص مغز و اعصاب مادرم اعلام کرد به زودی از بیمارستان مرخص میشود ولی اینبار وی با علائم مننژیت وارد اتاق عمل شد. مادرم 6 بار زیر تیغ جراحی رفت و هر بار به خاطر اشتباه پزشکی دوباره عمل شد تا اینکه در آخرین جراحیاش، 35 روز به کما رفت و سرانجام در اسفندماه سال گذشته جان سپرد.
با ادعاهای این زن جوان، دادیار جرائم پزشکی، پروفسور متخصص را به دادسرا احضار کرد. وقتی این پروفسور فوق تخصص پیش روی قاضی پرونده قرار گرفت، گفت: من هر کاری توانستم برای اینکه این زن را نجات دهم انجام دادم ولی اقدامات پزشکی و جراحیهای پیدرپی هیچ تاثیری نداشت تا اینکه این بیمار 57 ساله پس از گذشت 35 روز روی تخت بیمارستان جان سپرد.
با ادعاهای پروفسور متخصص پرونده مرگ مادر 57 ساله در اختیار کمیسیون پزشکی قرار گرفت تا میزان قصور پروفسور بیمارستان فوق تخصصی مشخص شود.
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
خبرنامه وب سایت:
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 36
بازدید هفته : 61
بازدید ماه : 61
بازدید کل : 19114
تعداد مطالب : 102
تعداد نظرات : 14
تعداد آنلاین : 1